Χαιρετισμός Δημάρχου για την απελευθέρωση της πόλης

Με αφορμή την 99η επέτειο από την ημέρα απελευθέρωσης της πόλης της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Printer-friendly version

«Είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. Η απελευθέρωση ανήκει σε μία σειρά γεγονότων που διαμόρφωσαν τον πραγματικό χάρτη της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε τις θυσίες των προγόνων μας για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της ελευθερίας και αυτή τιμούμε με απέραντο σεβασμό στα πρόσωπά τους.
 

Οι σημερινές δύσκολες συνθήκες για όλους, επιβάλλουν την ομοψυχία και την ισχυρή θέληση για μία συνέχεια ανάλογη των προσδοκιών μας. Είναι η δική μας ανταπόδοση απέναντι σ’ αυτές τις θυσίες, αλλά και το χρέος τιμής που οφείλουμε στις γενιές που έρχονται.
 

Η Δημοτική Αρχή, προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά, που θα είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ημέρα της απελευθέρωσης.
 Θα τη γιορτάσουμε όλοι μαζί, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, που θα είναι εναρμονισμένες στις ανάγκες του σήμερα και απόλυτα ταυτισμένες με τον πρέποντα σεβασμό σε αυτούς που πρόσφεραν ακόμη και τη ζωή τους για τη λευτεριά της Μακεδονικής Γης.»