Mήνυμα Προέδρου ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για την 39η επέτειο της εξέργεσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Printer-friendly version

Με αφορμή την 39η επέτειο της εξέργεσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας (ΤΟ.ΣΥ.Ν), Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:

 

΄΄ Η επέτειος της εξέργεσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή, αλλά ένας διαρκής αγώνας της νέας γενιάς, για την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων που θέτει η ίδια κοινωνία, απέναντι πλέον σ΄ένα διαβρωμένο και σαθρό πολιτικό σύστημα, που από τον καιρό της μεταπολίτευσης έμαθε να επιβιώνει στην λογική της αντιπαροχής με τους εκλεκτούς της.

 

Τα αποτελέσματα όλων αυτών των χρόνων, τα βιώνουμε σήμερα. Ο λαός πεινά, η Παιδεία, ως βασικός άξονας της συνέχειας ενός έθνους, υποβαθμίζεται, η καθημερινότητα, με την συνεχή καταπίεση σ΄όλα τα επίπεδα, δημιουργεί σύνδρομα στέρησης ανθρωπίνων ελευθεριών.

 

‘’Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία’’, αυτό ήταν το σύνθημα των φοιτητών, αυτό και παραμένει ως διαχρονική και ανεκπλήρωτη διεκδίκηση, που στην επίλυση της οφείλει να δημιουργήσει μια κοινωνία ισονομίας και ισοπολιτείας, με συνοχή, αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα.

 

Δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε ουτοπία. Είναι η μόνη αλήθεια, που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Η νέα γενιά κάθε εποχής οφείλει να θυμάται τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν, για την δημιουργία ενός σύγχρονου και ελεύθερου κράτους, το όποιο όμως, οφείλει να υπερασπίζεται αυτές τις κατακτήσεις.

 

Τα λάθη που μας οδήγησαν ως εδώ, καλύτερα ας τα κρίνει η Ιστορία.

 

Αυτές τις κατακτήσεις όμως, που πρόσφεραν οι νέοι με τους αγώνες τους, οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε τους αγώνες, απέναντι σ΄όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ο κόσμος τους ανήκει και μπορούν να τον κάνουν ότι θέλουν.

 

Το δίκαιο του ισχυρού, επιβάλλει μια οργανωμένη κοινωνία που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και να διαμορφώσει εξελίξεις, οι οποίες θα την οδηγήσουν με σιγουριά και ασφάλεια στο μέλλον.

 

Οι νέοι του σήμερα τιμούν την γενιά του Πολυτεχνείου, με την δέσμευση της συνέχειας στους αγώνες που θα οδηγήσουν την χώρα μας στην θέση που της αρμόζει και όχι σ΄αυτήν που έτσι θελικά την έχουν οδηγήσει.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, δύναμη και διεκδίκηση για τους αγωνιστές του σήμερα, που θέλουν μια Ελλάδα δυνατή, τους πολίτες ισχυρούς και τον κόσμο αποδεσμευμένο από μικροπολιτικές πρακτικές, οι οποίες μας οδήγησαν ως εδώ’’.

 

 

Ο Πρόεδρος

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης