Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS ( Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011) το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή και την διοίκηση των ενοποιημένων Νοσοκομείων του Νομού, θα συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν την ενημέρωση, ιδιαίτερα στις ηλικίες, που με βάση τα παγκόσμια δεδομένα, χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου...
Printer-friendly version
affisa_aids.jpg

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS ( Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011) το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή και την διοίκηση των ενοποιημένων Νοσοκομείων του Νομού, θα συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν την ενημέρωση, ιδιαίτερα στις ηλικίες, που με βάση τα παγκόσμια δεδομένα, χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.
Συγκεκριμένα, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους μαθητές των Λυκείων της Έδεσσας, το οποίο αναφέρεται στον ιο του AIDS, στους τρόπους μετάδοσης του και στις μεθόδους προστασίας από το ιο.
Παράλληλα, συμβολικά θα δοθούν και προφυλακτικά, ως το πρώτο δείγμα της προφύλαξης από το AIDS.
Για την δράση του ΤΟ.ΣΥ.Ν , που όπως προαναφέρθηκε θα γίνει την Πέμπτη στα σχολεία, ο πρόεδρος του Δ.Σ Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:
΄΄ Είναι μια πράξη ευθύνης, απέναντι στον συνάνθρωπο. Η ενημέρωση είναι το πρώτο ζητούμενο και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε πρώτα στους συνομήλικους μας και φυσικά σ΄όλο τον κόσμο. Θέλουμε υγιείς σχέσεις, λέμε όχι στον εφησυχασμό, αλλά όχι και στον πανικό. Όσο πιο πολλά γνωρίζουμε, τόσο πολύ προσέχουμε. Η ζωή είναι ωραία, η ζωή είναι δικαίωμα όλων να την προστατεύουμε΄΄.
Την ίδια μέρα και σε συνεργασία του ΤΟ.ΣΥ.Ν με την διοίκηση των ενοποιημένων Νοσοκομείων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, θα πραγματοποιούνται τεστ (δωρεάν) AIDS, από τις ώρες 8.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. στο τμήμα αιμοδοσίας.
Σχετικά, με το θέμα αυτό, ο Διοικητής των ενοποιημένων Νοσοκομείων Παύλος Μάρκου, έκανε την εξής δήλωση:
΄΄ Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόσκληση του ΤΟ.ΣΥ.Ν του Δήμου Έδεσσας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε την συγκεκριμένη μέρα, ως σημείο αναφοράς στον άνθρωπο που δικαιούται να γνωρίζει τα πάντα για τον ιο του AIDS.
Πόσο μάλιστα τώρα, που η επιστήμη έχει προχωρήσει, δείχνοντας τους τρόπους της ιατρικής αντιμετώπισης της ασθένειας.
Η εξέταση είναι απλή, και κρατείται το απόρρητο. Γίνετε όλες τις ημέρες, ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι απαιτείται να δώσουμε βαρύτητα στην ενημέρωση και να μην χαθούμε μέσα στην άγνοια και στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα μας΄΄.

Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας Η Γραμματέας
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Αντώνης Μπουρδάνης Ειρήνη Θωμαϊδου