Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στην Έδεσσα

Printer-friendly version
1.jpg
5.jpg

 

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε η Έδεσσα, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Θεσσαλονίκης στο ύψος της Μεραρχίας. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Παναγιώτης Τζουβάρας, αθλητής χάντμπολ μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και του Αερωπού Έδεσσας, που παρέδωσε τη Φλόγα στο νικητή του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ποδηλασίας Δρόμου ΑμΕΑ Βαγγέλη Νίκου, που παρέδωσε τη φλόγα στην Μαρία Σαμαρίνου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αλπικό σκι που εκπροσώπησε την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων και είναι υποψήφια για συμμετοχή  στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία άναψε το βωμό στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών.

Μετά τη σύντομη τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Ρωσικής Ολυμπιακής Αντιπροσωπείας και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη, εκπροσώπων φορέων και πολλών πολιτών, η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την Άννα Δημητριάδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στα 100μ.εμπ, που παρέδωσε τη σκυτάλη στον αθλητή του τένις Βασίλη Στεφανίδη, ο οποίος παρέδωσε τη Φλόγα στην Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει εποχούμενη το ταξίδι της για το Sochi της Ρωσίας.

 

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

Επισυνάπτεται η σύντομη προσφώνηση του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΑρχείοΜέγεθος
omilia_demarkhou_edessas_sten_telete_upodokhes_tes_olumpiakes_phlogas.pdf30.46 KB