Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

Printer-friendly version
suskepse-g.g.up_.paideias041212

Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας σύσκεψη για την προώθηση του αιτήματος για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα. Στη σύσκεψη, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Έδεσσας και συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Κυριαζή, συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας ο Γενικός Γραμματέας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ το αίτημα του Δήμου Έδεσσας στήριξαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, όλοι οι Βουλευτές του Νομού Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουράτογλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βάλτσης.

Στη σύσκεψη που συζητήθηκε το θέμα της παραμονής του Τμήματος έγινε φανερό ότι αποτελεί αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, ενώ τέθηκε και το θέμα των ελλείψεων σε καθηγητές. Το σημαντικό σε ότι αφορά στην παραμονή του Τμήματος είναι πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς οι αποφάσεις του Υπουργείου για την κατανομή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε η ίδια αντιπροσωπεία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χατζηδημητρίου, με τον οποίο ήδη έχει επικοινωνήσει ο Δήμαρχος Έδεσσας.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε «Ευχαριστώ τους Βουλευτές του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μου και τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη του αιτήματος για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα. Η παρουσία τους, όπως και η παρουσία των κ. Μουράτογου και Βάλτση, έδειξε την ενότητα της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, όπως επίσης και τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην προσπάθεια να κρατηθεί το Τμήμα παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική και προσδοκώ τη συνέχιση της κοινής προσπάθειας».

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας