Συναντήσεις και συμμετοχή σε αντίδραση για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Printer-friendly version

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου με αντικείμενο την υποστήριξη του αιτήματος για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα, ενώ παρακολούθησε και τις εργασίες της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Έδεσσας συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα με συμβολικό αποκλεισμό της Βουλής.

Μετά τη συμμετοχή του στη διαδήλωση τόνισε πως «Τον τελευταίο καιρό η Έδεσσα υφίσταται σειρά προκλήσεων και προσπαθειών υποβάθμισης των υπηρεσιών που διαθέτει. Ξεκινήσαμε με την έδρα του Νοσοκομείου και η διαδικασία προσπάθειας υποβάθμισης της πόλης συνεχίστηκε με την προσπάθεια υποβάθμισης του ΙΚΑ και μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Κερδίσαμε αυτές τις μάχες, καθώς καταφέραμε να κρατήσουμε την έδρα των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων στην Έδεσσα, παρέμεινε η Δ.Ο.Υ. στην πόλη και ιδρύεται το Κέντρο Απονομής Συντάξεων του Νομού Πέλλας στο ΙΚΑ Έδεσσας. Βέβαια, πλανάται το ερώτημα κατά πόσο αξίζει τον κόπο να δίνουμε μάχες για τα αυτονόητα, διότι εκεί έχουμε καταλήξει, σε μία χώρα που τελικά υποφέρει από το πολιτικό της προσωπικό.

Το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» έρχεται να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα της πόλης να αποκτήσει μία ακαδημαϊκή κοινότητα, που θα αναβαθμίσει την πολιτιστική της ζωή και παράλληλα θα υπάρχουν οικονομικές ωφέλειες από την ύπαρξή της. Δίνουμε και αυτή τη μάχη με όλους τους φορείς της πόλης στο πλευρό μας.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τις ενέργειές της καθιστά την Έδεσσα ανοχύρωτη πόλη, ενώ η πολιτική της μυωπία δεν την αφήνει να αντιληφθεί τους προφανείς εθνικούς λόγους λειτουργίας ενός Πανεπιστημιακού τμήματος στην ακριτική μας πόλη. Σε μία πραγματικά κρίσιμη στιγμή για το Έθνος οι πολιτικοί μας ταγοί αναδεικνύονται για άλλοι μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπορούν να αντιληφθούν το προφανές».

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας