Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ

Printer-friendly version

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Αθήνα.

Η συνάντηση του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη με την ηγεσία του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου του οργανισμού, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στην περιοχή του Δήμου Έδεσσας στις 12 Ιουνίου, αλλά και τις νέες καταστροφές από χαλάζι και πλημμύρες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής της περιοχής με τη μονοκαλλιέργεια του κερασιού και η δυσκολία του μηχανισμού του ΕΛΓΑ να ανταπεξέλθει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις καταγραφές των αξιώσεων για αποζημιώσεις, λόγω υποστελέχωσης με γεωπόνους που απασχολούνται στον ΕΛΓΑ για μικρό χρονικό διάστημα. Βασικό αίτημα είναι η ενδυνάμωση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την πλήρη και έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών της περιοχής που υπέστησαν καταστροφές από το χαλάζι.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας και του Αντιπεριφερειάρχη θα επισκεφθούν την περιοχή μας για να διαπιστώσουν οι ίδιοι το μέγεθος των καταστροφών και να συντονίσουν το μηχανισμό του ΕΛΓΑ προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους αγρότες της περιοχής μας που έχουν πέσει σε απόγνωση μετά τις τελευταίες καταστροφές.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας