Συνάντηση Δημάρχων με Υπουργό Παιδείας

Printer-friendly version

Ειδική σύσκεψη στην ΚΕΔΕ είχαν οι Δήμαρχοι των πόλεων που θίγονται από τις προβλέψεις του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, υπό την Προεδρία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν 20 Δήμαρχοι διαφόρων πόλεων, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που υποστήριξε το αίτημα παραμονής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι επισκέφθηκαν τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να του εκφράσουν τις απόψεις του. Σε ότι αφορά στο θέμα του Τμήματος της Έδεσσας ο Υπουργός, απαντώντας στις θέσεις του Δημάρχου Έδεσσας, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν επιχειρήματα για την παραμονή του Τμήματος στην πόλη, αλλά υποστήριξε ότι έχει δεχθεί αιτήματα φοιτητών και καθηγητών για τη μετακίνηση του Τμήματος.

«Η δημόσια διαβούλευση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο Δήμος Έδεσσας καλεί τους φορείς και τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλεται. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ! Τώρα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες πρέπει να πλαισιώσουν την προσπάθεια και να στηρίξουν κάθε ενέργεια που γίνεται για το καλό της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, αμέσως μετά της συνάντηση με τον Υπουργό.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας