Πυρκαγιά στη Ζέρβη

Δελτίο Τύπου
Printer-friendly version

Μία επικίνδυνη φωτιά εκδηλώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Ζέρβης, που ξεκίνησε από την περιοχή του Ανεμοδρομίου και κατέκαψε δασική έκταση 250 περίπου στρεμμάτων.

Στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς έσπευσαν έγκαιρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έθεσαν σε έλεγχο τη φωτιά με τη συνδρομή των κατοίκων, οι οποίοι έσπευσαν με κάθε μέσο για να κατασβήσουν τη φωτιά. Η προσπάθεια συντονίστηκε από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Βεγορίτιδας κ. Χρήστο Βερικούκη, που παρέμειναν στην περιοχή μέχρι που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Έδεσσας αφού τόνισε την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού, που με τα τρακτέρ τους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, λέγοντας πως «Σήμερα οι κάτοικοι της Ζέρβης απέδειξαν πως η μεγάλη δύναμη της κοινωνίας μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Με την εθελοντική τους προσπάθεια συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των πυροσβεστών μας. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν».

 

 

   Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας