Ομάδα Νέων Εθελοντών Παναγίτσας

Printer-friendly version
ethelontes_panagitsas_3.jpg

Παρεμβάσεις στο κτήριο του Κέντρου Νεότητας Παναγίτσας πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας και η Ομάδα Νέων Εθελοντών Παναγίτσας, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και δρώμενα πολιτισμού του χωριού.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο αποκατάστασης της στέγης του Κέντρου Νεότητας της Παναγίτσας, που πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας.

Παράλληλα, η Ομάδα Νέων Εθελοντών της Παναγίτσας πραγματοποιεί παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτηρίου με καθαρισμό, αποκαταστάσεις φθορών και προετοιμασία για βάψιμο της αίθουσας. Η βαφή του κτηρίου θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα των Νέων Εθελοντών Παναγίτσας με προμήθεια χρωμάτων και υλικών που θα γίνει από το Δήμο Έδεσσας.

Επειδή ο στόχος, τόσο του Δήμου όσο και των νέων της Παναγίτσας, είναι η επανάχρηση του κτηρίου, έχει ήδη προγραμματιστεί η πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό της Παναγίτσας, όπως επίσης και βιβλιοπαρουσίαση.

Ο Ανδρέας Τσίλιας από την Ομάδα Νέων Εθελοντών της Παναγίτσας δήλωσε «Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που αγαπάμε τον τόπο μας και εργαζόμαστε εθελοντικά για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας. Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός είναι μία σίγουρη λύση για να πραγματοποιήσουμε μικρές παρεμβάσεις, που όμως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Πολλές μικρές παρεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας».