Κτηματολογικοί πίνακες

Printer-friendly version

Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας στις 26-01-2016 για τους ιδιοκτήτες των περιοχών Άγιος Μάρκος, Ντερέ και Καραμάν, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες τα ακόλουθα.

Από 14-10-2015 λειτουργεί στην Έδεσσα, στην θέση του Υποθηκοφυλακείου Έδεσσας, το Κτηματολογικό Γραφείο Έδεσσας, που καλύπτει τις περιοχές του τοπικού διαμερίσματος Έδεσσας που είχαν ήδη κτηματογραφηθεί από το 2008. Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις παραπάνω περιοχές αυτές συνιστάται να λάβουν από το Κτηματολογικό Γραφείο:

α) αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου και

β) απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος,

προκειμένου να πληροφορηθούν εάν έχουν εγγραφεί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους και να ελέγξουν εάν έχει γίνει σωστά η σχετική εγγραφή.

Εάν στο ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται δεν έχουν εγγραφεί ως κύριοι και φαίνεται «άγνωστος ιδιοκτήτης» ή έχει εγγραφεί άλλος, οφείλουν να προσφύγουν στα δικαστήρια για την διόρθωση της λανθασμένης εγγραφής, μέσα σε προθεσμία 5 ετών από την ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε στις 14-10-2015, διαφορετικά θα παραμείνει η εγγραφή ως έχει και θα απολέσουν τα όποια εμπράγματα δικαιώματά τους επί των ακινήτων.

Επίσης οφείλουν να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους στο Ε9, εάν δεν την έχουν δηλώσει ή εάν την έχουν δηλώσει να ελέγξουν και να προβούν σε διόρθωσή της εάν υπάρχουν λάθη, ώστε να υπάρχει συμφωνία με τα δικαιώματα που έχουν εγγραφεί στο κτηματολογικό φύλλο.

Όσοι έχουν κτίσματα τα οποία είναι αυθαίρετα οφείλουν να προβούν στην τακτοποίησή τους σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί αυθαιρέτων και να ελέγξουν εν γένει τη νομιμότητα των κτισμάτων τους.