Επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας στον Υπουργό Παιδείας στο πλαίσιο διαβούλευσης του σχεδίου ‘’ΑΘΗΝΑ’’.

Printer-friendly version

Κύριε Υπουργέ,

 

Θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη και έντονη δυσαρέσκεια των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με την πρόταση του σχεδίου ‘’ΑΘΗΝΑ’’, που θέλει την απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την πόλη μας και την απορρόφηση του από το τμήμα Διοίκησης και οργάνωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η οποία διεκδικούσε διαχρονικά την είσοδο της στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ως επιστέγασμα της πλούσιας Ιστορίας και Πολιτισμού που διαθέτει.

Αν θέλετε όμως, ήταν και μια χρυσή ευκαιρία να αναπτυχθεί σ ΄ένα διαφορετικό επίπεδο, μέσα από τις δυνατότητες, που τελικά αναπτύχθηκαν, τις συνεργασίες του τμήματος με την τοπική κοινωνία, που αναζητούσε ευκαιρίες για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα της.

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα, δεν μας χαρίστηκε και ούτε αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία σχολίων, μέσω πολιτικών ρουσφετιών, όπως συνέβαινε σε άλλες πόλεις.

Η μοναδικότητα στο γνωστικό αντικείμενο, έκανε γνωστό το τμήμα σε Πανελλαδικό επίπεδο, φέρνοντας στην πόλη μας φοιτητές απ΄όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας.

Εμείς που εκπροσωπούμε τη νεολαία στο τόπο μας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις που έχουμε αποκομίσει με τους συνομήλικους μας στην διάρκεια των σπουδών τους από την πόλη μας, καθώς και το επίπεδο των σπουδών που παρασχέθηκαν, ακόμη και όταν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης που υπάρχει στη χώρα μας.

Το Τμήμα, οι Φοιτητές και το Διδακτικό προσωπικό, στηρίχθηκαν τόσο από τον Δήμο Έδεσσας όσο και απ΄όλο τον κόσμο, που τώρα παρακολουθούν οργισμένοι τις εξελίξεις, όπου και εμείς, αδυνατώντας να κατανοήσουμε το σκεπτικό που σας οδήγησε σ΄αυτήν την πρόταση, η οποία, σημειωτέων, σε κανένα σημείο δεν πληροί τα κριτήρια για την φυγή του τμήματος από την Έδεσσα.

 

 

Όχι, δεν θέλουμε να χάσουμε το Πανεπιστημιακό Τμήμα, που το θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Αντίθετα θέλουμε να το αξιοποιήσουμε και να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.

Γνωρίζουμε ότι είστε από τους ανθρώπους που ξέρει να ακούει, να κρίνει και να αποδίδει τα δίκαια.

Η περίοδος της διαβούλευσης υπάρχει εξάλλου, για να διορθώνονται πιθανά λάθη.

Γι΄αυτό και πρέπει να ακούσετε την φωνή της νεολαίας, που συμμετέχει στα κοινά και ξέρει να μάχεται για τα δίκαια.

Ελπίζουμε ότι έστω και στο ελάχιστο, θα λάβετε υπόψιν και την δική μας αγωνία, αλλά και την αγωνιστική μας διάθεση για την αποκατάσταση της αδικίας.

Η πόλη, την οποία ανέδειξε και ο Μενέλαος Λουντέμης, αναμένει την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, μέσω της δικής σας απόφασης.

 

 


Ο Πρόεδρος

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Η Γραμματέας

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Ειρήνη Θωμαϊδου