Επίσκεψη Πρέσβειρας Taiwan στην Έδεσσα

Δελτίο Τύπου
Printer-friendly version
episkepse_chen_3.jpg
episkepse_chen_2.jpg
episkepse_chen_1_0.jpg

Την Έδεσσα επισκέφθηκε η νέα Πρέσβειρα της Taiwan στη χώρα μας, κα Agnes Hwa-Yue Chen, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου.

Η πρώτη επίσκεψη της κας Chen ήταν στο γραφείο του Δημάρχου, όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Έδεσσας και της Taiwan και φυσικά τα θέματα της αποστολής του Δήμου Έδεσσας στην έκθεση τροφίμων της Taipei, πρωτεύουσας της Taiwan, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 30 Ιουνίου. Πρόκειται για μία διεθνή έκθεση στην οποία η Αντιπροσωπεία της Taipei στην Ελλάδα κάλεσε το Δήμο Έδεσσας να συμμετάσχει παραχωρώντας εκθεσιακό χώρο για την προβολή των προϊόντων της Έδεσσας.

Στη συνέχεια η κα Chen και οι συνεργάτες της ξεναγήθηκαν στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού και τους Καταρράκτες, όπου εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τους παραδοσιακούς νερόμυλους που αξιοποιούσαν τη δύναμη του νερού για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και την ανάπτυξη της πόλης. Το ενυδρείο και η ρόδα του μύλου Σαλαμπάση που τέθηκε σε κίνηση μετά από πολλά χρόνια αποτελούν σημεία που εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη και φυσικά την αντιπροσωπεία από την Taiwan.

Η συνέχιση των καλών σχέσεων του Δήμου Έδεσσας με την Taiwan αποτελεί στόχο για το Δήμο Έδεσσας, καθώς το εξαγωγικό εμπόριο και η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με την προώθηση νωπών ή μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων αποτελούν σημαντική προοπτική για τον τόπο. Επίσης, σημαντικό στοιχείο των σχέσεων με την ασιατική χώρα είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του Δήμου Έδεσσας.

Η επίσκεψη της Πρέσβειρας της Taiwan στην Ελλάδα συνεχίζεται με επισκέψεις στο Επιμελητήριο και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας