Εμβολιασμοί και φροντίδα αδέσποτων ζώων

Printer-friendly version
1_11.jpg
26_02.jpg
26_08.jpg

Σε μία σημαντική δράση για την προστασία των αδέσποτων ζώων και της δημόσιας υγείας προχώρησαν ο Δήμος Έδεσσας και η Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τραϊανό Γιόντη και τον υπεύθυνο του Καταφυγίου, προχώρησαν σε εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων για την αντιμετώπιση της λύσσας. Μέσα από τη δράση αυτή έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα περίπου 50 αδέσποτα ζώα στην πόλη της Έδεσσας και το Κλεισοχώρι.

Εκτός αυτών ο Δήμος Έδεσσας έχει προμηθεύσει εμβόλια σε ιδιοκτήτες 15 δεσποζόμενων ζώων, οι οποίοι πραγματοποίησαν μόνοι τους τον αντιλυσσικό εμβολιασμό στα ζώα τους.

Η ομάδα εθελοντών έχει προχωρήσει και στον αντιλυσσικό εμβολιασμό 100 ενήλικων ζώων που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εμβολιασμού για 20 κουτάβια.

Συνολικά έχουν εμβολιαστεί περίπου 185 ζώα και το πρόγραμμα εμβολιασμών συνεχίζεται, καθώς ο Δήμος Έδεσσας έχει προμηθευτεί επαρκή αριθμό εμβολίων και οι εθελοντές φιλόζωοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στον εμβολιασμό.

Εκτός από τον εμβολιασμό αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων ο Δήμος Έδεσσας έχει περισυλλέξει, μετά από καταγγελίες πολιτών για επιθέσεις, τέσσερα ζώα τα οποία βρίσκονται στο καταφύγιο.

Οι εμβολιασμοί ζώων θα συνεχιστούν, όμως για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων ο Δήμος έχει έρθει σε καταρχάς συμφωνία με κτηνιάτρους της πόλης της Έδεσσας και θα πραγματοποιηθεί εκτενές πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων, έτσι ώστε να ελεγχθεί ο αριθμός τους και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού να γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη των αδέσποτων ζώων δεν αποτελεί πρόβλημα για τους δημότες.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας