Διάλεξη με εξαιρετικό ενδιαφέρον

Printer-friendly version

 

Στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο της απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον τούρκικο ζυγό εντάσσεται και η ομιλία του κ. Ιωάννη Ζούκα, αντιστράτηγου ε.α. που θα γίνει τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στην Έδεσσα (περιοχή Ψηλού Βράχου).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Έδεσσας και το γνωστό για τη πανελλήνια δράση του Κέντρο Ενότητας-Προβολής των Αξιών μας «Ενωμένη Ρωμηοσύνη». Το θέμα της ομιλίας είναι: «Βαλκανικοί Πόλεμοι: Μια γεωπολιτική και γεωστρατηγική προσέγγιση».

Ο ομιλητής είναι επίτιμος διοικητής Γ.ΣΣ/NDC-GR, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και απόφοιτος των σημαντικότερων στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ διετέλεσε και διοικητής της Ελληνικής Δύναμης του Κοσσόβου. Στο τέλος της ομιλίας, ο κ. Ιωαν. Ζούκας θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό, ενώ θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στην απελευθέρωση της Έδεσσας, προσεγγίζοντας το θέμα από μια διαφορετική γωνία. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ομιλητής είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε συζητήσεις τηλεοπτικών σταθμών, ενώ συμμετέχει σε διάφορα συνέδρια στρατιωτικών θεμάτων, όπου προσκαλείται ως ειδικός αναλυτής.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας