Δημιουργία πεζοδρομίου στην είσοδο της πόλης

Printer-friendly version
pezodromioflorinis_1.jpg
pezodromioflorinis_2.jpg

 

Ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρομίου στην είσοδο της πόλης της Έδεσσας, επί της οδού Φλωρίνης. Για την κατασκευή του πεζοδρομίου στο συγκεκριμένο σημείο απαιτούνται εκτενείς εργασίες απομάκρυνσης χωμάτων και διεύρυνσης του πρανούς, προκειμένου να τοποθετηθούν στη συνέχεια τσιμέντο και κράσπεδα.

Το κόστος του έργου θα είναι μειωμένο, καθώς στην υλοποίησή του συνδράμουν τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου Έδεσσας. Πρόκειται για ένα επιβεβλημένο έργο για την ασφάλεια των πολιτών, διότι από την περιοχή διέρχονται καθημερινά μαθητές, αλλά και οι περίοικοι, που αναγκάζονται να βγαίνουν στον δρόμο όπου δεν υπάρχει ορατότητα των οδηγών.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου τόνισε για το συγκεκριμένο έργο ότι «Παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου Έδεσσας οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, που στο μέλλον δεν θα είναι αναγκασμένοι να βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο όταν κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα ασφαλούς διέλευσης των πολιτών και κυρίως των μαθητών. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη με διάφορες σημειακές παρεμβάσεις στην πόλη».

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας