Δήλωση του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
Printer-friendly version

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

΄΄ Εύχομαι στις μαθήτριες και τους μαθητές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, να έχουν μια καινούρια σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα γίνεται.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να ευχηθώ να είναι καλή και παραγωγική αυτή η χρονιά για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας, γνωρίζοντας ότι από την αρχή θα υπάρχουν πολλά προβλήματα, που επηρεάζουν αρνητικά πρώτα από όλα την καθημερινή λειτουργία μέσα στα σχολεία και φυσικά στην ποιότητα των παρεχομένων σπουδών.
Το είδαμε και πέρυσι, όταν τα παιδιά και οι καθηγητές έκαναν μάθημα μέσα στο κρύο, με τα μπουφάν, γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά για το πετρέλαιο και όταν οι νέες και οι νέοι, υποχρεώνονταν να διδάσκονται τα μαθήματα τους με φωτοτυπίες και όχι με βιβλία.

Φέτος μπορεί να υπάρχουν βιβλία, αλλά δεν υπάρχει αισιοδοξία για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Τα προβλήματα βέβαια στην Παιδεία δεν έχει να κάνει μόνο με την θέρμανση, στην προκειμένη περίπτωση όμως, τίθεται εξ ανάγκης σε πρώτη προτεραιότητα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της δικής μου γενιάς, όταν βλέπω να εγκαταλείπετε η Παιδεία στο έλεος μιας οικονομικής κρίσης, που τιμωρεί τον Ελληνικό λαό και όχι τους πρωτεργάτες της που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάντια.

 

Αν θέλουμε τέτοιου είδους εκπαίδευση, που παράγει μαθητές ικανούς να αντέχουν σε ψυχρές κλιματικές συνθήκες και αφομοιωτές ενός συστήματος που παράγει άνεργους επιστήμονες, τότε ας σιωπήσουμε. Διαφορετικά να φωνάξουμε δυνατά μάλιστα, γιατί πρέπει επιτέλους να μας ακούσουν.

Και όχι μόνο οι νέοι. Όλοι μαζί. Εκπαιδευτικοί, Γονείς, οι τοπικές αρχές, Σύλλογοι και Φορείς αυτής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό το χάλι που συνεχίζετε και μόνο αν είμαστε μαζί μπορούμε να αλλάξουμε κάτι.

Αντί για την καθαρά τυπική ευχή για ΄΄Καλή χρονιά΄΄ εύχομαι καλό κουράγιο σε όλα τα παιδιά που και φέτος θα αναγκαστούν να υπομείνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, που απ΄ότι φαίνεται, μόνο στα χαρτιά υπάρχει πλέον.’’

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνιος Μπουρδάνης