Απολογισμός 2ης δράσης για τη συλλογή τροφίμων και απορρυπαντικών από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας

Printer-friendly version
giannitsa.jpg
zographike_paidion_gia_aphises_diktuou.jpg

 

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκέντρωση τροφίμων και ειδών καθαρισμού στις πρωτεύουσες των τεσσάρων Δήμων του Νομού.

 

Αν και η δράση ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαv διανεμήθηκαν σε 395 περίπου οικογένειες του Νομού. Στον Δ. Σκύδρας υπήρξε εκτός από την συγκέντρωση τροφίμων και συγκέντρωση κουπονιών που αγοράστηκαν από καταστήματα της περιοχής.

 

Εκ μέρους των μελών και ως συντονιστής φορέας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν και αυτήν την φορά στο κάλεσμα μας.

 

Στόχος του Δικτύου δεν είναι μόνο η διανομή τροφίμων, αλλά να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση σε θέματα ψυχικής και σωματικής φροντίδας, γονεϊκής υποστήριξης και κινητοποίησης τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση και να «σταθούν» και πάλι στα πόδια τους.

 

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε ότι γίνεται καταγραφή όλων των ατόμων που παίρνουν τα τρόφιμα, τα οποία και υπογράφουν ως αποδέκτες. Η επιλογή των ατόμων γίνεται όχι με γραφειοκρατικά κριτήρια, αλλά από τα ίδια τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που γνωρίζουν καλύτερα ποιοι έχουν ανάγκη πραγματικά. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική κρινόμενη όχι μόνο από την ποσότητα των τροφίμων που συγκεντρώνεται, αλλά κυρίως γιατί προϋποθέτει την συνεργασία φορέων και ατόμων. Καλλιεργείται μ’ αυτόν τον τρόπο και σταδιακά μια κουλτούρα συνεργασίας, αλληλεγγύης. Είναι μια απόπειρα αυτοοργάνωσης της τοπικής κοινωνίας.

 

Εκ μέρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Συντονιστής Φορέας

Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα»