ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για αποφυγή της αφισορύπανσης

Printer-friendly version

H τελευταία εκλογική αναμέτρηση για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές στο Δήμο Έδεσσας άφησε μία θετική κληρονομιά: δεν υπήρξε η παραμικρή αφισορύπανση και όλοι οι υποψήφιοι σεβάστηκαν την αισθητική και την καθαριότητα τόσο της πόλης όσο και των χωριών του Δήμου Έδεσσας. Είναι γεγονός ότι υπήρξε προηγούμενη συμφωνία όλων των υποψηφίων να σεβαστούμε την πόλη και τους οικισμούς μας, καθώς εκτός από την αγάπη για την ευταξία είναι οξύμωρο σε περιόδους οικονομικής κρίσης να δαπανώνται χρήματα για αφίσες και άλλους παρωχημένους τρόπους προβολής.

Έχει τονιστεί από όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους τόνους ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική και από το αποτέλεσμά της θα επηρεαστεί η πορεία της χώρας. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών από το εάν θα γεμίσει η Έδεσσα και τα χωριά της με αφίσες ή οι υποψήφιοι θα δείξουν τον πρέποντα σεβασμό και θα κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία χωρίς να ρυπαίνουν. Φυσικά, η προεκλογική περίοδος είναι ιδιαίτερα μικρή και πολλοί – νέοι κυρίως υποψήφιοι – δεν προλαβαίνουν να εκθέσουν τις θέσεις τους στους πολίτες. Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε ότι με τις αφίσες δεν προβάλλονται θέσεις και επιχειρήματα, λόγω της φύσης του μέσου προβολής, αλλά απλώς προβάλλεται το πρόσωπο του υποψηφίου ή ο κομματικός σχηματισμός.

Έχουμε περάσει στην εποχή του διαλόγου και των επιχειρημάτων, όπως επίσης στην εποχή της προβολής των θέσεων και των δραστηριοτήτων μας μέσω του διαδικτύου. Ακόμα, οι πολίτες έχουν δείξει ότι ανταποδίδουν το σεβασμό και την αγάπη που δείχνουν οι πολιτικοί στο δομημένο χώρο και το φυσικό περιβάλλον, ενώ έχουν κουραστεί και πολλές φορές δυσανασχετούν από τις αφισοκολλήσεις. Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ακράδαντα ότι για τα πολιτικά πρόσωπα η αφισορύπανση είναι δυσφήμιση και όχι διαφήμιση και για το λόγο αυτό πρέπει να την αποφεύγουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μα πιο πολύ για να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε την πόλη και τα χωριά μας, απευθύνω έκκληση σε όλους τους υποψηφίους να μην ρυπάνουν την περιοχή του Δήμου Έδεσσας με αφίσες. Φυσικά, υπάρχουν οι προκαθορισμένοι χώροι (ταμπλό) όπου οι υποψήφιοι μπορούν να αναρτούν τις αφίσες τους, όμως η υπόλοιπη περιοχή απαιτεί την αγάπη και το σεβασμό τους…