Ανακατασκευή νερόμυλου

Printer-friendly version

Η μεγάλη ρόδα του παλιού αλευρόμυλου Σαλαμπάση αποτελεί ένα από τα εμβληματικά σημεία της περιοχής των Μύλων και της πόλης της Έδεσσας. Τα τελευταία χρόνια ο μηχανισμός είχε υποστεί φθορές από βανδαλισμούς, ενώ τα ξύλα ήταν φθαρμένα, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και οι επισκέπτες της πόλης να στερούνται το εντυπωσιακό θέαμα της ρόδας που γυρίζει με τη δύναμη του νερού!

Συνεργείο από εργαζόμενους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) πραγματοποίησε εργασίες αποκατάστασης της μεγάλης ρόδας, ενώ είχαν προηγηθεί αποκαταστάσεις φθορών στη στέγη του νερόμυλου.

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ, κα. Νατάσα Ιατρίδου, δήλωσε:

«Η περιοχή των Μύλων τα τελευταία χρόνια έχει αναμορφωθεί ριζικά και έχει αποκτήσει ζωή, τόσο από το μεγάλο κύμα τουρισμού στους επισκέψιμους χώρους που έχουμε δημιουργήσει, όσο και από τους κατοίκους της Έδεσσας που κάνουν τον περίπατό τους σε αυτό το πανέμορφο κομμάτι της πόλης μας.

Φυσικά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και ευχαριστώ θερμότατα τους συνεργάτες μου, που στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια».

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vqzTh503FH0

ΑρχείοΜέγεθος
apokatastasi_rodas_1.jpg999.96 KB
apokatastasi_rodas_2.jpg566.34 KB