Χρηματοδότηση β’ φάσης Ανάπλασης Άρνισσας

Printer-friendly version
arnissa_anaplasi.jpg

Μία σημαντική εξέλιξη για την Άρνισσα είναι η ένταξη της Β’ φάσης του έργου της ανάπλασης του οικισμού, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Η Α’ φάση του έργου ανάπλασης οικισμού Άρνισσας (α’ φάση), με προϋπολογισμό 540.000€, βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης από τον Δήμο Έδεσσας. Με την ένταξη της β φάσης του έργου, προϋπολογισμού 336.000€, το έργο της ανάπλασης της Άρνισσας παίρνει ολοκληρωμένη μορφή.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Στην Άρνισσα αυτή την στιγμή υλοποιούνται δύο πολύ σημαντικά έργα: αυτό της πρώτης φάσης της ανάπλασης του οικισμού και της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου, το οποίο ακολουθεί η κατασκευή του σταθμού βιολογικού καθαρισμού. Η ένταξη της δεύτερης φάσης του έργου της ανάπλασης, δίνει ολοκληρωμένο χαρακτήρα στην παρέμβαση και αφορά το σύνολο του οικισμού.

Εάν προσθέσουμε και το κλειστό γήπεδο της Άρνισσας και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοτικών έργων που δίνουν άλλη υπόσταση στην Άρνισσα και την καθιστούν πραγματική πρωτεύουσα του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας».