Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Open Mall

Printer-friendly version
open_mall_1.jpg
open_mall_2.jpg
open_mall_3.jpg
open_mall_4.jpg

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Έδεσσας, που περιλαμβάνει μία σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την όψη του κέντρου της πόλης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλέγμα έργων και δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Έδεσσας και του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, που:

α) θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημοσίου χώρου

β) θα οργανώσουν τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smart city)

γ) θα προσδώσουν μια ενιαία ταυτότητα στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, στο πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, με προϋπολογισμό 1.822.488,90€.

Το έργο αφορά αναβάθμιση του αστικού χώρου στο κέντρο της πόλης, με αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, δίκτυο ομβρίων, ανάπλαση της πλατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου, φυτεύσεις δεντροστοιχιών και πρασίνου, προμήθεια αστικού εξοπλισμού για μία πιο ασφαλή και φιλόξενη πόλη (παγκάκια, κάδους σκουπιδιών, σήμανση, διακοσμητικά κολωνάκια, οριοθέτηση χώρου πεζών), πληρέστερο οδοφωτισμό, υπογειοποίηση καλωδίων του δικτύου ΔΕΔΗΕ, συστήματα κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, ψηφιακή σήμανση με ηλεκτρονικές πινακίδες και free wifi στο κέντρο της πόλης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επίσης, μέσα από το έργο θα ωφεληθούν άμεσα οι επιχειρήσεις της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ανακαίνιση της όψης τους και οριζόντιες δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος και έμμεσα το σύνολο της αγοράς της πόλης, που αναβαθμίζεται αισθητά.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Γιάννης Μουράτογλου, δήλωσε για το Open Mall:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη και στόχος μας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να καρπωθεί η αγορά της πόλης το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα.

Το έργο έχει συνάφεια και συμπληρωματικότητα με τα άλλα έργα που υλοποιούνται στην πόλη της Έδεσσας, όπως είναι η λειτουργική ενοποίηση του εμπορικού με το ιστορικό – τουριστικό κέντρο της πόλης που θα φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στην αγορά της Έδεσσας και η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου που θα γίνει συνεδριακό κέντρο και επισκέψιμος χώρος, καθώς και με την ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου.

Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υλοποιείται τμηματικά, αλλά με βάση οργανωμένο σχέδιο και διεκδίκηση σημαντικών οικονομικών πόρων από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα».