Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για την Ανάσταση

Printer-friendly version
eyhetiria_karta.jpg

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

είναι το δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα που γιορτάζουμε σε συνθήκες πανδημίας και με περιοριστικά μέτρα προστασίας. Μέσα σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση, μετά από έναν και πλέον χρόνο από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, διαφαίνεται η ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Με κύριο όπλο το εμβόλιο, ένα μικρό θαύμα που έκαναν οι επιστήμονες και θα αναφέρεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως ένα σημαντικό επίτευγμα, θα επανέλθουμε σιγά – σιγά στις ζωές μας χωρίς περιορισμούς και με ασφάλεια. Έτσι η Ανάσταση του Κυρίου μας αποκτά μία νέα δυναμική στις καρδιές μας και συνδέεται με το τέλος του Γολγοθά που ζει η κοινωνία μας.

Η πανδημία είναι μία μεγάλη δοκιμασία για την οικονομία και την ψυχολογία των ανθρώπων. Όλοι μας αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να βάλουμε περισσότερους κανόνες και περιορισμούς, να κλειστούμε στο σπίτι, να μιλάμε με τους αγαπημένους μας μόνο στο τηλέφωνο ή μέσω κάμερας. Το χειρότερο είναι ότι χάσαμε ανθρώπους!

Όμως, πρέπει να συνεχίσουμε!

Να συνεχίσουμε με δυναμισμό την πορεία μας κρατώντας τα μεγάλα διδάγματα της πανδημίας: την αλληλεγγύη και την αγάπη στον συνάνθρωπο, τον σεβασμό στα μικρά, καθημερινά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, τις ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάστηκαν και άντεξαν, τον σεβασμό σε όσους πάλεψαν για να είμαστε ασφαλείς δείχνοντας ότι στην ανάγκη πάντα υπάρχουν μικροί καθημερινοί ήρωες.

Καλό Πάσχα! Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να φωτίσει τις ψυχές όλων μας!

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας