Ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στην Έδεσσα

Printer-friendly version
podilata.jpg

Εδώ και τρία χρόνια περίπου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Έδεσσας. Με απλή εγγραφή οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να χρησιμοποιούν, χωρίς κόστος, τα κοινόχρηστα ποδήλατα που βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ποδηλάτων στην περιοχή των Καταρρακτών, τον πεζόδρομο, το Δημαρχείο και το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ο Δήμος Έδεσσας με στόχο να βελτιώσει και να επεκτείνει το υφιστάμενο δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων, έχει εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων, με προϋπολογισμό  247.980,16€. Ο διαγωνισμός του έργου είναι σε εξέλιξη και τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα λειτουργούν παράλληλα με τα συμβατικά ποδήλατα που υπάρχουν και θα είναι συμβατά με τους υπάρχοντες σταθμούς, μετά τις ανάλογες μετατροπές για υποδοχή συστήματος φόρτισης και αναβάθμιση του λογισμικού, ενώ θα δημιουργηθεί ένας ακόμα σταθμός.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Γιάννης Μουράτογλου, δήλωσε σχετικά:

«Η αξιοποίηση κάθε πιθανής δυνατότητας χρηματοδότησης για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών είναι ο βασικός στόχος του Δήμου Έδεσσας. Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα πλέγμα έργων και δράσεων, που συνδέονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους έτσι ώστε να επιτυγχάνονται πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Εκτός από την υλοποίηση των έργων που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους, υπάρχει σχεδιασμός για διεκδίκηση νέων σημαντικών έργων που θα αναμορφώσουν όχι μόνο την πόλη, αλλά όλο το Δήμο Έδεσσας. Αυτόν τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα καταθέσουμε στους πολίτες και μέσα από μία διαδικασία ανοιχτού διαλόγου και διαβούλευσης θα επιδιώξουμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας».