Ευχαριστήριο για την άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Printer-friendly version
pyrkagia_1.jpg
pyrkagia_2.jpg
pyrkagia_3.jpg
pyrkagia_4.jpg
pyrkagia_6.jpg
pyrkagia_5.jpg

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δυσπρόσιτη περιοχή του Λόγγου, κάτω από την παραδοσιακή συνοικία του Βαροσίου, κατασβέστηκε χωρίς να προξενήσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Δήμου Έδεσσας.

Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο χώρο με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία, Αναστάσιο Δίου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Σαμλίδη, προκειμένου να βοηθήσουμε στο συντονισμό της προσπάθειας. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, όπως και του Δήμου Έδεσσας, που με δύο οχήματα βοήθησε στο έργο της πυρόσβεσης.

Το σύστημα πυρόσβεσης του Βαροσίου λειτούργησε άψογα και πρέπει να τονιστεί η συνεργασία των γειτόνων – ενεργών πολιτών με το Δήμο Έδεσσας, καθώς οι σωλήνες φυλάσσονται τα τελευταία χρόνια σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τα παλιότερα φαινόμενα κλοπής τους από τις πυροσβεστικές φωλιές. Τους ευχαριστούμε!

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ονομαστικά τους υπαλλήλους του Δήμου που συμμετείχαν στην επιχείρηση: τον Γιώργο Τσιλιγιάννη, που είναι υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, τον Δημήτρη Παπαλαζάρου και τον Γιάννη Γάτσο. Με τις αυταπάρνηση και με αγάπη για την πόλη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Θερμές ευχαριστίες και στους πολίτες που προσέτρεξαν εθελοντικά και συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Η πρόληψη λειτούργησε άψογα, όπως και ο συντονισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Έδεσσας και των εθελοντών πολιτών, αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας είναι οι άνθρωποι του.