Επικοινωνία Δημάρχου Έδεσσας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Printer-friendly version

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζήτησαν το φλέγον ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής μας από τον παγετό.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει άριστη γνώση του μεγέθους του προβλήματος και για τον λόγο αυτό έχει κινητοποιηθεί ο Οργανισμός. έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ είναι ότι οι ζημίες ανέρχονται σε 400 εκατομμύρια ευρώ, που είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την αγροτική οικονομία όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άμεση κινητοποίηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του αγροτικού τομέα με γνώση και ευαισθησία. «Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι καλός φίλος, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, με οργάνωση και πολύ αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Ο Ανδρέας δεν είναι απλώς χρήσιμος, είναι πολύτιμος για τον αγροτικό τομέα και νοιώθω ότι, μέσα στην ατυχία μας που είχαμε γι’ αυτή την καταστροφή, έχουμε την τύχη να είναι επικεφαλής του ΕΛΓΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους αγρότες μας».