ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Printer-friendly version


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

 

Από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Έδεσσας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με αποκλειστικό όπως πάντα στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών μας ώστε να αποφευχθεί αχρείαστη ταλαιπωρία τους την ημέρα των εκλογών :

1)  Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

2)  Οι πολίτες ψηφίζουν με Αστυνομική Ταυτότητα ή Ελληνικό Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας Ελληνικού Ασφαλιστικού Φορέα.

3)  Οι εκλογές αυτές έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες : Η πρώτη αφορά το χρόνο διεξαγωγής τους ( στην καρδιά του καλοκαιριού) με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο την διεξαγωγή τους μέσα σε συνθήκες μεγάλης ζέστης . Αυτό οδηγεί στην ανάγκη οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι να είναι ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ ενήμεροι για το πού θα ψηφίσουν ώστε να μεταβούν στο Εκλογικό τους Τμήμα με άνεση και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γρήγορα για να αποφύγουν τυχόν επιβάρυνση της υγείας τους.

4)  Η δεύτερη ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι διεξάγονται ουσιαστικά αμέσως μετά τις τετραπλές εκλογές της 26/5/2019 οι οποίες έγιναν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο όσον αφορά τα εκλογικά τμήματα. Αυτό έχει σαν συνέπεια πολύ λογικά να θεωρούν οι πολίτες (δημότες του Δήμου μας) ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές αυτές στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν την 26/5/2019. Όμως μετά από σχετικές οδηγίες  του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας τα Εκλογικά Τμήματα των εκλογών της 7/7/2019 έχουν αλλάξει σημαντικά όσον αφορά την πόλη της Έδεσσας.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν απευθύνουμε θερμότατη παράκληση στους δημότες που ψηφίζουν στην πόλη της Έδεσσας την εβδομάδα αυτή πριν τις εκλογές να ενημερωθούν σίγουρα και υπεύθυνα για το πού θα ψηφίσουν . Αυτό μπορεί να γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ με δύο τρόπους:

Α) Πρώτος και ευκολότερος είναι με την είσοδο στην ιδιαίτερα απλή και εύχρηστη εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» του ΥΠΕΣ. Εδώ θε θέλαμε να παρακαλέσουμε τους νεότερους δημότες μας να βοηθήσουν του πιο ηλικιωμένους συγγενείς τους που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι στη χρήση του διαδικτύου για να ενημερωθούν με τον απλό αυτό τρόπο.

Β) Ο δεύτερος είναι η επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Έδεσσας στα τηλέφωνα 2381350741-3 .

5) Θα θέλαμε τέλος να αναφέρουμε ότι ο χωρισμός των εκλογικών τμημάτων της πόλης της Έδεσσας σε δύο εκλογικά διαμερίσματα έχει νομική σημασία (διότι κάθε εκλογικό διαμέρισμα της πόλης πρέπει να έχει από 5000 έως 10000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους) αλλά δεν έχει πάντα πρακτική αξία για την πληροφόρηση των πολιτών διότι η διεύθυνση κατοικίας συχνά δεν είναι η ίδια με αυτή που υπάρχει στον εκλογικό κατάλογο.

6) Τελειώνοντας θα θέλαμε να βεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι θα είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε είδους απορία τους σχετικά με τις εκλογές με στόχο η συμμετοχή σε αυτές να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

 

Σχετικά άρθρα:

1. Χρήσιμες πληροφορίες για τις βουλετικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

2. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019