Έγκριση Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας

Printer-friendly version

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ η αίτηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για υπαγωγή στο Ν. 3389/2005 του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας, που θα στεγάσει όλες τις δικαστικές λειτουργίες δίνοντας λύση στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε τα εξής:

«Με τη σημερινή έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης ένας μεγάλος αγώνας για να αποκτήσει η Έδεσσα ένα Δικαστικό Μέγαρο ανάλογο της ιστορίας της και της θέσης της ως πρωτεύουσας του Νομού Πέλλας.

Θέλω να ευχαριστήσω με τα θερμότερα λόγια τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, που έκανε τις υποσχέσεις του πράξη, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία και ιδιαίτερα τους Βουλευτές μας, τον Δικηγορικό Σύλλογο και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας.

Ένα μεγάλο έργο που είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και για το λόγο αυτό σφυρηλατεί την ενότητα. Ένα έργο που θα έχει άμεση επίπτωση στη λειτουργία της πόλης».