«Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας»

Printer-friendly version

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στην καθιερωμένη μας πλέον δημόσια επικοινωνία, κατά την περίοδο των εορτών, επιτρέψτε μου να αναφέρω καταρχάς ότι «σε αυτή την ζωή κανείς δεν είναι τέλειος». Το ίδιο και εμείς, που για δύο χρόνια με την δική σας εντολή, βρισκόμαστε στη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας. Τα όποια λάθη ή παραλείψεις που έχουν γίνει, οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και για να είμαι ειλικρινής, χωρίς αυτά δε θα μαθαίναμε.

Ωστόσο, οφείλω προσωπικά να ομολογήσω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ασκήσαμε διοίκηση, που σαν πρώτο στόχο έχει να διορθώσει τα οικονομικά του Δήμου, τα οποία όταν παραλάβαμε ήταν σε χείριστη κατάσταση. Προσπαθούμε για το καλύτερο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Συνεχίζουμε τη δράση, η οποία πολλές φορές δε δημοσιοποιείται, γιατί επιμένουμε να είμαστε οπαδοί του ουσιαστικού αποτελέσματος, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ίσως η εποχή που διανύουμε να μην είναι και η καλύτερη για τη διοίκηση του Δήμου, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται, ιδιαίτερα θα έλεγα, από τον κρατικό μηχανισμό. Μειωμένοι πόροι, λιγοστά έσοδα, αποτελούν τροχοπέδη στην τοπική ανάπτυξη και μετατρέπουν τους Δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για το κράτος. Αυτά είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία που συνθέτουν το ομιχλώδες σκηνικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όμως εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, διεκδικώντας για το Δήμο τα εφικτά και υλοποιήσιμα και προσπαθώντας πάντα για το νοικοκύρεμά του. Το παρελθόν μας δίδαξε ότι όταν διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα πρέπει να το εκτιμάς και να μην κάνεις αλόγιστες σπατάλες. Μόνο έτσι θα περάσουμε σε μια άλλη εποχή.

Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες , η Δημοτική αρχή προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, εφαρμόζοντας  μια  πολιτική, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Ειδικότερα τώρα, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλους, αυτή η πολιτική είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία .Για να ακριβολογώ, θα έλεγα ότι είναι επιβεβλημένη.

Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν κάποτε δούμε «φως στο τούνελ» ή για πόσο ακόμη η κοινωνία θα στενάζει κάτω από το βάρος αυτών των άδικων μέτρων που της έχουν επιβληθεί. Μπορώ όμως με σιγουριά να σας πω, ότι εμείς στο Δήμο θα συνεχίσουμε έναν υγιή αγώνα , τιμώντας  με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη σας, ακολουθώντας πιστά τις αρχές μας που είναι η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας. Με ένα  οργανωμένο πλαίσιο που εγγυάται την προοπτική και την συνέχεια για την Έδεσσα και όλη την περιοχή.

Όσες λέξεις και αν πω, θέλοντας να δώσω τις ευχές μου για τις γιορτές και τον καινούριο χρόνο, σίγουρα δεν  θα είμαι αντιπροσωπευτικός απέναντι στις δικές σας ανησυχίες για το αύριο. Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι υγεία, δύναμη και να μη χάσουμε την αισιοδοξία μας. Να συνεχίσουμε να σκεπτόμαστε για το αύριο διεκδικώντας για εμάς και τα παιδιά μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

                                     ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

                            

 

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

Δημήτριος Γιάννου