Δήλωση του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου
Printer-friendly version

Στην διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μας στα τοπικά δρώμενα, με διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις είχαμε τονίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η νεολαία στις εξελίξεις που αφορούν την χώρα μας.

 

Όλοι μας, σε κάθε σπίτι, νοιώθουμε βαθειά τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, που σε τελική ανάλυση δεν αφήνουν πρώτα εμάς τους νέους να κάνουμε όνειρα για το μέλλον.

 

Η παρατεταμένη κρίση σε οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο, οδήγησε την χώρα σε οριακή κατάσταση.

 

Δύο μήνες σχεδόν η χώρα διανύει μια περίοδο παρατεταμένης ακυβερνησίας, σε στιγμές μάλιστα, που όπως λέει η ρήση ΄΄χρειάζεται καπετάνιος στο καράβι΄΄.

 

Και μάλιστα καπετάνιος, που θα το οδηγήσει με σιγουριά στην πορεία του.

 

Γιατί αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μια περίοδος σταθερότητας, που σταδιακά μπορεί να μας οδηγήσει στην ανάκαμψη.

 

Εμείς οι νέοι πιστεύουμε ότι αυτή η περίοδος της δίμηνης αβεβαιότητας πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Και αυτή είναι η 17η Ιουνίου.

 

Η ημέρα δηλαδή, που πρέπει να προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες και όχι να απέχουμε απ΄αυτές.

 

Είναι το ελάχιστο χρέος, πρώτα στις γενιές που βιώνουν αυτή την κρίση και μετά στις γενιές που έρχονται.

 

Να ψηφίσουμε και να στηρίξουμε την πολιτική μας επιλογή και μετά την 17η Ιουνίου, γιατί σ΄αυτές τις στιγμές η ενότητα ειδικά μετά τις εκλογές είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας, άρα το μόνο που μένει είναι οι τρόποι που θα αντιμετωπίσουμε.

 

Οι νέοι του Δήμου Έδεσσας, όλοι οι νέοι, όλος ο κόσμος αναμένει από τους πολιτικούς ηγέτες υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μαχητικότητα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και προπάντων σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να παραδώσουμε στην επόμενη νέα γενιά ένα πακέτο χωρίς όνειρα και ελπίδες, που μέσα του θα περιέχει μόνο προβλήματα.

Είναι πέρα για πέρα άδικο.΄΄

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνιος Μπουρδάνης