Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για το Νέο Έτος

Printer-friendly version
dimitris_giannouv1.jpg

Συνδημότισσες και συνδημότες,

άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και είναι η ώρα για τον καθένα μας να κάνει τον απολογισμό του, με λίγη νοσταλγία γι’ αυτά που πέρασαν, αλλά κυρίως με αισιοδοξία και ελπίδα γι’ αυτά που θα μας φέρει το 2019…

Με αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα νοιώθω περήφανος που για άλλη μια φορά μπορώ να σταθώ και να σας κοιτάξω στα μάτια, γιατί η χρονιά που τελειώνει ήταν μία εξαιρετικά δημιουργική περίοδος για τον Δήμο Έδεσσας! Μία ακόμη χρονιά με σκληρή και οργανωμένη δουλειά από μένα και τους συνεργάτες μου, για να αντισταθμίσουμε την τεράστια μείωση των εσόδων που έχει υποστεί η Αυτοδιοίκηση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου γιατί έχουν διάθεση προσφοράς και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο Δήμο Έδεσσας και κατ’ επέκταση σε όλους τους συνδημότες μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, έναν προς έναν, για την ανυστερόβουλη προσπάθεια που κάνουν.

Μία προσπάθεια που έχει απτά αποτελέσματα… Ειδικά το 2018 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών για τον Δήμο Έδεσσας!

Εγκρίθηκε το μεγάλο πρόγραμμα ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της Έδεσσας. Δεν είναι μία απλή παρέμβαση, είναι μία συνεισφορά στον χαρακτήρα και τη λειτουργία της Έδεσσας ως σύγχρονης πόλης!

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν οι πόροι, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Πασά Τσαΐρ. Τα δύο αυτά έργα λειτουργούν συνδυαστικά και δημιουργούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την πόλη μας.

Η ένταξη της αναμόρφωσης του Καναβουργείου σε επισκέψιμο και πλήρως λειτουργικό χώρο, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βελτιώσεις στην περιοχή των Καταρρακτών και των Μύλων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σημαντική βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Η αύξηση των επισκεπτών είναι ενθαρρυντικό σημάδι για την προσπάθεια που γίνεται στον τουρισμό.

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων με led και φωτίστηκαν όχι μόνο το κέντρο αλλά και οι γειτονιές της πόλης και όλων των Κοινοτήτων. Αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, βελτίωση της ποιότητας ζωής και εξοικονόμηση πόρων!

Φυσικά, δεν μας απασχολεί μόνο η πόλη της Έδεσσας. Στην Άρνισσα είχαμε σημαντικές εντάξεις έργων με το έργο της ανάπλασης του οικισμού, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο που θα εξυπηρετήσει τη νεολαία όλου το ορεινού όγκου. Βέβαια, το σημαντικότερο είναι η ένταξη του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα θωρακίσει τη Βεγορίτιδα και τον υπόγειο υδροφορέα.

Εντάχτηκαν ακόμα πολύ σημαντικά έργα ύδρευσης που θα λύσουν χρόνια προβλήματα στον παλιό Άγιο Αθανάσιο, την Παναγίτσα, τον Άγρα και το Μεσημέρι.

Πολλά και σημαντικά έργα, με συνολικό προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούν αυτή τη στιγμή, αλλά δείχνουν το στίγμα και είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς.

Βέβαια, σημαντικότερο όλων θεωρώ την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας. Είναι αυτή που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας και των πόρων – οικονομικών και ανθρώπινων – του Δήμου Έδεσσας.

Περπατώ στους δρόμους της Έδεσσας και των χωριών μας, συνομιλώ με τους συμπολίτες μου και έχω δική μου άποψη για την κατάσταση. Φυσικά, δεν θα πάψουμε να ζητάμε το καλύτερο, αλλά θα τολμήσω να πω ότι ο Δήμος Έδεσσας είναι από τους πιο καθαρούς και πιο περιποιημένους δήμους της χώρας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κι άλλο τις υπηρεσίες μας στον δημότη. Άλλωστε, αυτός είναι ο  στόχος, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι!

Συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Με αυτές τις σκέψεις και τον σύντομο απολογισμό θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη και δύναμη στην προσπάθεια να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και το μέλλον των παιδιών μας πιο φωτεινό!

Καλή Χρονιά!

 

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας