«Οι Αρχιτέκτονες Τοπίου σας ξεναγούν» στην Έδεσσα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Δευ., 30/04/2018 - 13:54
Printer-friendly version
2.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου «Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν», στην Έδεσσα.

Τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος παρουσίασε σε αδρές γραμμές τα υλοποιημένα έργα στον αστικό ιστό της Έδεσσας και, κυρίως, τον σχεδιασμό του δήμου για τα επόμενα βήματα στο κομμάτι των αναπλάσεων, που συμπληρώνουν την εικόνα μίας σύγχρονης και λειτουργικής επαρχιακής πόλης. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στον αναπτυξιακό χαρακτήρα των παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο της Έδεσσας, διότι αποτελούν έργα που συμβάλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της πόλης και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Οι αρχιτέκτονες τοπίου, μετά την ενημέρωση που είχαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ξεναγήθηκαν στο φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου, ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην αισθητική του χώρου και τη λειτουργικότητα του κτηρίου.

Στη συνέχεια γνώρισαν το έργο των ποταμοβραχιώνων, τόσο από την πλευρά της φιλοσοφίας του έργου όσο και την πρακτική πλευρά της υλοποίησής του, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο έργο της ανάπλασης της οδού 18ης Οκτωβρίου και της Πλατείας Γρανικού.

Η ενημέρωση τους για τις παρεμβάσεις του Δήμου Έδεσσας ολοκληρώθηκε με το έργο της ενιαιοποίησης του ιστορικού – τουριστικού κέντρου με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας, που αφορά στην απομάκρυνση του τοίχου και στοιχείων του δημοτικού σταδίου με παράλληλη διαμόρφωση του χώρου με διαδρομές και χώρους ψυχαγωγίας. Το έργο, για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης της μελέτης και θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες.

Τα μέλη της αποστολής του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου έμειναν πολύ ικανοποιημένα από την επίσκεψή τους στην Έδεσσα και τη γνωριμία τους με τα έργα που έχουν εκτελεστεί, όπως και αυτά που σχεδιάζονται για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου της πόλης μας.

( categories: )