Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης για τα αδέσποτα

Printer-friendly version
emerida.jpg
enemerose_mathetes_2.jpg
enemerose_mathetes_4.jpg

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης για τα αδέσποτα που κράτησε από τη Δευτέρα 9-12-2013 έως την Πέμπτη 12-12-2013. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, με αναφορές στη θεραπευτική επαφή με τα ζώα και την υιοθεσία των αδέσποτων.

Σημαντικό στοιχείο στην ενημέρωση ήταν το βιωματικό μέρος της διαδικασίας, όπου οι μαθητές αφού είχαν ενημερωθεί για τους τρόπους προσέγγισης ενός ζώου, τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς και τους κανόνες για την ευζωία ενός ζώου, μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις στους τέσσερις εκπαιδευμένους σκύλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικές και ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές ήταν αυτές παιδιών που, ενώ πριν την ενημέρωση φοβόντουσαν τα ζώα, χάιδεψαν και αγκάλιασαν τους εκπαιδευμένους σκύλους της οργάνωσης.

Η υλοποίηση του προγράμματος, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, έγινε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία SAPT Hellas (Stray Action  Pet Therapy Hellas), σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και την Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας.

Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων και το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ, όπου παρουσιάστηκαν οι κύριες δραστηριότητες του SAPT και έγιναν παρουσιάσεις για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα από την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Δανάη Τριγωνάκη και τον Κλινικό Ψυχολόγο του «Οράματος» κ. Λάζαρο Σιάντση.

 

   Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας