Σύσσωμη η Έδεσσα στον Υπουργό Παιδείας

Printer-friendly version
yp_paideias.jpg

Δυναμική κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είχαν οι φορείς της Έδεσσας ανταποκρινόμενοι πλήρως στο κάλεσμα του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, προκειμένου να στηρίξουν το αίτημα για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο Έδεσσας, οι Βουλευτές του Νομού, κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ι. Μουράτογλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ι. Σόντρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Βάλτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Αν. Δίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ι. Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν. Ελμαλόγλου, ο Ειδικός Γραμματέας ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κ. Κούγκας, ο εκπρόσωπος των φοιτητών κ. Κ. Μπατσίρης και ο δημοσιογράφος Χρ. Δημητριάδης.

Η αντιπροσωπεία της Έδεσσας είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τη Βουλευτή και υπεύθυνη για θέματα παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Ρεπούση, που δήλωσε τη στήριξή της για το θέμα της παραμονής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα.

Εκτός από τη δυναμική διεκδίκηση και την κορύφωση της προσπάθειας, υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Έδεσσας, προερχόμενες από τον πανεπιστημιακό χώρο. Η πρώτη είναι ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν έλαβε απόφαση για τη συνένωση του Τμήματος, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Έδεσσας, ενώ η δεύτερη θετική εξέλιξη είναι ότι το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» πρόκειται να συγχωνευθεί με το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας, έλαβε αρνητική απόφαση σχετικά με τη συνένωση.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε «Η ομοψυχία, η ομοφωνία και ο κοινός αγώνας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια για παραμονή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα. Η ανταπόκριση όλων των Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη, η ισχυρή εκπροσώπηση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η συμμετοχή των φορέων της τοπικής οικονομίας και της εκπαίδευσης, σημαίνει ότι η Έδεσσα είναι ενωμένη και δίνει με αξιώσεις αυτό τον σκληρό αγώνα.

Ενώ άλλοι Δήμοι έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να κρατήσουν τις πανεπιστημιακές τους σχολές, ο Δήμος Έδεσσας συνεχίζει εδώ και μήνες την προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο που επισκεπτόμαστε για τέταρτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον Υπουργό Παιδείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται ενέργειες, επαφές και πιέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Απομένουν 25 ημέρες για τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης. Η προσπάθεια είναι κοινή και πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι Εδεσσαίοι. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, με ενότητα και χωρίς αποκλεισμούς τον κοινό αγώνα».

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας