Σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Έδεσσας

Σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Έδεσσας
Printer-friendly version

Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, με την εντελώς αιφνίδια απομάκρυνση του κ. Μιχάλη Γαβρίδη, από τη θέση του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Έδεσσας, πρέπει να θέσουν όλους προ των ευθυνών μας.

Είδαμε τι έγινε τον τελευταίο χρόνο με την υποτιθέμενη αναδιάταξη των δυνάμεων στο χώρο της υγείας και συνεχίζουμε να βλέπουμε τι γίνεται και τώρα εις βάρος του Νοσοκομείου μας.

Το θέμα σαφώς και δεν σχετίζεται με τις επιλογές των προσώπων που ήταν το αποτέλεσμα των αποφάσεων από την Κεντρική Διοίκηση. Πρέπει όμως να μας προβληματίσει σοβαρά το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων είχαμε πέντε Διοικητές στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Ζητούμε επιμόνως την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, ζητούμε έναν ισχυρό οργανισμό σε τοπικό επίπεδο στο χώρο της υγείας και απ’ ότι φαίνεται μόνο αυτά δεν επιτυγχάνονται με όσα γίνονται εις βάρος του Νοσοκομείου της Έδεσσας.

Οι άνθρωποι φεύγουν και έρχονται, η υγεία όμως συνεχίζει και θα παραμένει να είναι το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το οποίο δυστυχώς βάλλεται στο τόπο μας.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο που επιτελούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Επιθυμώ όμως, να στηρίξω και μια παγιωμένη και σταθερή κατάσταση σε ότι αφορά την λειτουργία του, κάτι που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι δεν γίνεται. Και οι ευθύνες, δυστυχώς βαραίνουν όλους μας. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει στη λογική ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την επέκταση του Νοσοκομείου. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και φαίνεται εντονότατα ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο.

Ως Δήμαρχος οφείλω να καταδικάσω αυτή τη τακτική , ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας οφείλω να υπογραμμίσω τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο και ως άνθρωπος πάνω απ’ όλα οφείλω να αγωνιστώ, μαζί με όλους για να γίνει πράξη το κεντρικό μήνυμα, που αφορά την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που πρέπει να λειτουργεί σε σταθερή βάση και σε μακρόχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

 

 

Δημήτριος Γιάννου