Συνάντηση με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Printer-friendly version
prytanhs.jpg

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Δημήτρη Χατζηδημητρίου είχαν οι φορείς του Δήμου Έδεσσας. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Διονύση Σταμενίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιώγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιωάννης Σόντρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βάλτσης, ο εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος κ. Κώστας Μπατσίρης και ο Εδεσσαίος καθηγητής ΑΠΘ κ. Θωμάς Γερασιμίδης.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της Έδεσσας έθεσε εκ νέου το θέμα της παραμονής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα, παραθέτοντας τα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν τη θέση μας.

Μέσα από τη συζήτηση φάνηκε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απαιτείται να δαπανήσει περίπου 300.000 € για τη μεταφορά του Τμήματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ εάν παραμείνει στην Έδεσσα ο Δήμος με τη σχετική απόφασή του θα καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Άρα το βασικότερο επιχείρημα για τη συγχώνευση του Τμήματος, που είναι η εξοικονόμηση πόρων του κρατικού προϋπολογισμού, δεν ευσταθεί.

Εκτός αυτού τονίστηκε από τους εκπροσώπους των φορέων της Έδεσσας ότι η μετάθεση ευθυνών μεταξύ Πρύτανη και Υπουργού Παιδείας για την απόφαση συγχώνευσης του Τμήματος πρέπει να σταματήσει και να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα του Τμήματος.

Μία ενδιαφέρουσα θέση εξέφρασε ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Θωμάς Γερασιμίδης, που ανέφερε ότι οι Εδεσσαίοι καθηγητές θα συμμετάσχουν στη Σύγκλητο και θα στηρίξουν το αίτημα της Έδεσσας για παραμονή του Τμήματος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι όλοι οι Εδεσσαίοι στηρίζουν την παραμονή του Τμήματος και κινητοποιούνται προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να παραμείνει στην Έδεσσα.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας