Συγχαρητήριο για την «Ημερίδα Αιματολογίας»

Printer-friendly version

 

Μία σημαντική επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Κυριακή, 21 Απριλίου στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης, από τους Συλλόγους Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Πέλλας και Πιερίας. Η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Αιματολογίας» ήταν άρτια, τόσο από οργανωτική όσο και επιστημονική άποψη, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από σημαντικούς επιστήμονες. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι την οργάνωσαν οι ίδιοι οι νοσηλευτές μας, που δείχνουν ότι διψούν για νέες γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη δουλειά τους.

Οι νοσηλευτές μας παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στις δημόσιες μονάδες υγείας λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει πραγματικά καθημερινή μάχη για την εξυπηρέτησή τους, παρά τις συνεχείς μειώσεις των προϋπολογισμών στον τομέα της δημόσιας υγείας και τις αποδοχές των εργαζομένων σ’ αυτή.

Νοιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους νοσηλευτές μας, όπως και όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Η συνδρομή τους στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής είναι μεγάλη και εύχομαι καλή συνέχεια με αντίστοιχες δράσεις.

 

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας