Ρύθμιση οφειλών Δήμου Έδεσσας προς Δ.Ο.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Printer-friendly version

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιάννη Μουράτογλου, για το θέμα της ρύθμισης των παλαιών οφειλών του Δήμου προς τη Δ.Ο.Υ.

Το θέμα των παλαιών οφειλών, συνολικού ποσού 1.153.000 € περίπου που δεν καταβαλλόταν κατά τις προηγούμενες διοικητικές περιόδους, έχει μείζονα σημασία για το Δήμο Έδεσσας, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί του Δήμου, πλην αυτών που αφορούν τη μισθοδοσία.

Στη συνάντηση ο Υπουργός υπέγραψε τη ρύθμιση των χρεών του Δήμου Έδεσσας, μία εξέλιξη για την οποία υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση από τη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας και τελικώς υπήρξε αίσιο τέλος. Επισημαίνεται ότι ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο υπογράφτηκε μόνο για τους Δήμους Έδεσσας και Κοζάνης.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Έδεσσας συζήτησε με τον κ. Υπουργό τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ενώ μεγάλη σημασία έχει η προτεραιότητα που δίνει ο Υπουργός στην αποπληρωμή των οφειλών των Δήμων, για όσους Δήμους υπέβαλαν σχετικό σχέδιο, με τα χρήματα της επόμενης δόσης δανεισμού της χώρας. Ο Δήμος Έδεσσας είναι από τους πρώτους που υπέβαλαν Σχέδιο Αποπληρωμής Χρεών και βρίσκεται στις λίστες του Υπουργείου για εκταμίευση σημαντικών ποσών για αποπληρωμή παλαιών χρεών.

 

 

   Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας