Πρόβλημα στο ΧΥΤΑ Έδεσσας

Printer-friendly version
xyta1.jpg
xyta_biologikos.jpg

 

Εδώ και τέσσερις ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η εταιρία που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ Έδεσσας έκλεισε το χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η διάθεση, αλλά και η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η διακοπή των εργασιών της εταιρίας διαχείρισης και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Έδεσσας, στον οποίο πηγαίνουν τα σκουπίδια των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, είναι αποτέλεσμα των συσσωρεμένων οφειλών των Δήμων απέναντι στην εταιρία διαχείρισης του ΧΥΤΑ.

Αν και αναγνωρίζουμε τις οφειλές αυτές, το σίγουρο είναι ότι προτάσσεται η υγεία των πολιτών και ο ΧΥΤΑ δεν μπορούσε να παραμείνει κλειστός. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στα θεσμικά όργανα, προκειμένου να ανοίξει ο ΧΥΤΑ για τα απορριμματοφόρα των δύο Δήμων. Τελικά, ο ΧΥΤΑ ξεκίνησε και πάλι να δέχεται τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί.

Ο Δήμος Έδεσσας έχει κανονίσει έκτακτα δρομολόγια με συνεργεία που θα δουλέψουν με έντονους ρυθμούς μέχρι η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων να επανέλθει σε συνθήκες απόλυτης ομαλότητας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας