Πρόβλημα στα γήπεδα του Δήμου Έδεσσας

Printer-friendly version

 

Είναι γνωστό ότι στο Δήμο Έδεσσας έχει έρθει εντολή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να σφραγιστούν το Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας και τα γήπεδα Ριζαρίου, Κλεισοχωρίου και Άγρα, διότι δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν και άλλες εντολές για το σύνολο των αθλητικών χώρων του Δήμου Έδεσσας.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη προήλθε προφανώς από αναφορές και καταγγελίες συνδημοτών μας, που έδειξαν όψιμο ενδιαφέρον για τη νομιμότητα της λειτουργίας των αθλητικών χώρων, καθώς αυτοί δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους και ουσιαστικά λειτουργούσαν παράνομα όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το χρόνο της σχετικής αναφοράς και τη χρονική σύμπτωση με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Έδεσσας, αλλά και την προσπάθεια τη διοίκησης να εξορθολογήσει τον τρόπο λειτουργίας.

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και την τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες με τους διατιθέμενους πόρους, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του Δήμου Έδεσσας για απόκτηση άδειας λειτουργίας των αθλητικών χώρων. Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του προβλήματος και τη σφράγιση των αθλητικών χώρων, καθώς απαιτείται η σύνταξη μελετών και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων.

Οι μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και έχει λυθεί το σύνολο των πολεοδομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Έδεσσας. Με την επίλυση των προβλημάτων για αυθαίρετες κατασκευές μέσω του Ν. 4014/11, αλλά και την πιστοποίηση των κλειστών γυμναστηρίων και του δημοτικού σταδίου που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία των δημοσίων έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επιλύονται προβλήματα πολλών ετών. Παραμένει η διευθέτηση των θεμάτων πυρασφάλειας, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και απομένει η πραγματοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε όλους τους αθλητικούς χώρους, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου σχετικά με το θέμα δήλωσε ότι «Γνωρίζαμε το πρόβλημα και είχαμε επιληφθεί για την επίλυσή του. Ο Δήμος Έδεσσας είχε ξεκινήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος της νομιμότητας των αθλητικών χώρων, με εκπόνηση μελετών και επίλυση των πολεοδομικών προβλημάτων, πριν τις δυσάρεστες εξελίξεις και για το λόγο αυτό είμαστε έτοιμοι για την επίλυση των προβλημάτων, προκειμένου οι αθλητικοί χώροι να δοθούν άμεσα στους αθλούμενους και φίλαθλους πολίτες.

Υπάρχουν γήπεδα που λειτουργούν εδώ και τριάντα χρόνια και τώρα θυμήθηκαν κάποιοι ότι δεν έχουν άδεια. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι αθλητικοί χώροι πρέπει να λειτουργούν παράνομα, όμως παραμένουν τα ερωτήματα γιατί το θέμα ανακινήθηκε τώρα, από ποιους ανακινήθηκε και για ποιο λόγο. Το σίγουρο είναι πως εάν κάποιοι θέλουν να πλήξουν τη δημοτική αρχή με αυτό τον τρόπο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να στερήσουν από τη νεολαία μας τη δυνατότητα να αθλείται. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα των αθλητικών χώρων θα επιλυθεί άμεσα, αλλά θέλω να τονίσω ότι, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τις επιθέσεις που δεχόμαστε, συνεχίζουμε αταλάντευτοι την προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση στο Δήμο Έδεσσας».

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας