Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη Έδεσσας

Printer-friendly version
platani.jpg

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το παραδοσιακό πανηγύρι πλατάνης, προς τιμή της Αγίας Παρασκευής.

 

Είναι μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για τον τόπο , στην διάρκεια της οποίας οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων  του χωριού, που εκτός των εδεσμάτων περιλάμβανε  την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης και τους Φίλους Παραδοσιακής Μουσικής & Χορού.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης που διοργάνωσε την εκδήλωση, με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ συνεχίζει αδιάκοπτα την προσέγγιση του στα παραδοσιακά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, θέλοντας να προσφέρει, μέσα από αυτές τις δράσεις, έναν άλλο τρόπο στην ενεργοποίηση του πληθυσμού που με την συμμετοχή του αποδεικνύεται ο καταλύτης στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

 

Με αφορμή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου, Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:

 

‘’Η προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι, σ΄αυτό το χωριό, για την διατήρηση και διάδοση της παράδοσης μας, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Θα μπορούσα να πω είναι πολύτιμη, αφού συνηθίσαμε να βαδίζουμε στα χνάρια της Ιστορίας μας, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να γίνουμε πιο δημιουργικοί στο παρόν και πιο χρήσιμοι στο μέλλον.

 

Μεγαλώσαμε με παραδοσιακές αξίες, που μας έμαθαν να σεβόμαστε τον διπλανό και να λειτουργούμε όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια. Στον σύλλογο μπήκαμε μπροστά, για να συνεχίσουμε αυτήν την ωραία πορεία που διαγράφεται εδώ και πάνω από έναν αιώνα στον τόπο μας και ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους βρίσκονται κοντά μας, όποτε και αν χρειαστεί.

 

Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής τιμά την παράδοση και είναι μια αφορμή για να πάρουμε καινούριες δυνάμεις για την συνέχεια της δύσκολης πορείας που διαγράφεται για όλους.

Σαν νέοι, εξακολουθούμε να ελπίζουμε, να αισιοδοξούμε και να δημιουργούμε. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας, για να προσφέρουμε στον τόπο και στους ανθρώπους του.’’

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και βοήθησαν  στην διοργάνωση της εκδήλωσης και δεσμεύεται για περαιτέρω δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Ο Πρόεδρος του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

Η Γραμματέας του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Χρυσή Σαμάνδη