ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΑ ΕΣΩΒΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ «ΟΡΑΜΑ» Φιλίππου 38, 582 00 Έδεσσα Τηλ.: 23810 51174 Fax: 23810 51189 E-mail: kp-orama@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.kporama.gr
Printer-friendly version

Την Τρίτη 12 και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν δύο σεμινάρια για γονείς με παιδιά στο Δημοτικό και στην Εφηβεία αντίστοιχα. Τα σεμινάρια είχαν το τίτλο «Επάγγελμα Γονέας» και πραγματοποιήθηκαν στα Εσώβαλτα και την Έδεσσα με τη συμμετοχή 35 γονέων συνολικά. 

Οι γονείς που συμμετείχαν είπαν: «Είμαι πιο ήρεμη και αφήνω τα παιδιά να εκφράσουν τις σκέψεις τους», «Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρω να τα διαπαιδαγωγήσω σωστά», «Από τη στιγμή που κατάφερα και έμαθα να ακούω το παιδί μου, οι συγκρούσεις ελαττώθηκαν», «Εκφράζομαι στα παιδιά χωρίς ενοχές», «Συνήθως μάλωνα τα παιδιά μου χωρίς να δω τι τους απασχολεί με αποτέλεσμα να ερχόμαστε σε ρήξη μεταξύ μας. Τώρα αντιμετωπίζω με ηρεμία όλες τις καταστάσεις», «Το σεμινάριο με βοήθησε να ελέγχω το θυμό, το άγχος μου και να δείχνω κάθε στιγμή την αγάπη μου», «Έμαθα να ζητάω συγνώμη όταν έχω άδικο», «Όταν έχουμε πλέον μια διαφωνία συζητάμε αντί να μαλώνουμε», «Με βοήθησε να χειρίζομαι τα συναισθήματά μου πιο ανοιχτά, να δείχνω πως αισθάνομαι κι έτσι να με καταλαβαίνουν πιο εύκολα τα παιδιά μου»,  «Είδα πως αφού άρχισα εγώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου, άρχισαν να το κάνουν και τα παιδιά μου», «Το παιδί μου άλλαξε ολοκληρωτικά», «Έμαθα να δίνω προσοχή και ενθουσιασμό στις μικρές καθημερινές επιτυχίες, που κάποτε αγνοούσα».

Με εκτίμηση

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης

Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής