Καταστροφές από χαλάζι και πλημμύρες

Printer-friendly version

 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι πλημμύρες και η χαλαζόπτωση σε πολλά σημεία του Δήμου Έδεσσας. Η ένταση των φαινομένων ήταν τέτοια που καταστράφηκαν αγροτικές παραγωγές, αλλά και υποδομές.

Από την πρώτη στιγμή των φαινομένων ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιάννου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κωστίδης και Χρήστος Πέτκος, βρέθηκαν στα σημεία εκδήλωσης των φαινομένων, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Έδεσσας για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Επισημαίνεται ότι λόγω των κατολισθήσεων υπήρχε πρόβλημα για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων στο τμήμα Έδεσσα - Άγρας και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που έκλεισε για λίγο το δρόμο, πραγματοποιήθηκε άμεση επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου και καθαρισμός του δρόμου από βράχους και πέτρες.

Εκτός των κατολισθήσεων πραγματοποιήθηκαν μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικές καλλιέργειες, βυθίζοντας σε απόγνωση του αγρότες μας. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών, ενώ ο Δήμαρχος Έδεσσας έχει ζητήσει τον καθορισμό συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος. Βασικό αίτημα είναι η αποζημίωση των αγροτών μας, αλλά και η εξασφάλιση κονδυλίων για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής που έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές λόγω των πλημμυρών.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας