Κάδοι νέας τεχνολογίας και αισθητικής στο κέντρο της Έδεσσας

Printer-friendly version
kados.jpg
kados_1.jpg

Σύστημα τεσσάρων βυθιζόμενων κάδων στο κέντρο της πόλης τοποθετήθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με την αλυσίδα super market Μασούτης, έξω από το κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της πόλης.

Επειδή το πρόβλημα που δημιουργούνταν στο συγκεκριμένο σημείο με τη συσσώρευση πολλών απορριμμάτων από το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν μεγάλο, ο Δήμος Έδεσσας επικαλούμενος την εταιρική κοινωνική ευθύνη ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία με δικά της έξοδα τοποθέτησε το σύστημα βυθιζόμενων κάδων για τα απορρίμματα. Το υπέργειο τμήμα του συστήματος, με το οποίο θα έρχονται σε οπτική επαφή οι πολίτες, είναι ένα καλαίσθητο κιβώτιο από το οποίο θα ρίχνονται τα σκουπίδια για να οδηγούνται στους υπόγειους κάδους. Το σύστημα έχει δικό του ανυψωτικό μηχανισμό για τη διευκόλυνση της αποκομιδής από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας, με εύκολο χειρισμό, όπως φάνηκε στην επίδειξη λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου.

Στην επίδειξη λειτουργίας του καινοτόμου συστήματος παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τραϊανός Γιόντης, εκπρόσωπος της Μασούτης Α.Ε., οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας