ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Printer-friendly version

Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εδώ και χρόνια στηρίζει τη λειτουργία του Γηροκομείου Έδεσσας, εφέτος όμως η στήριξη που παρείχε ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Πάντα η Εκκλησία μας έκανε το φιλανθρωπικό της έργο και στήριζε όσους είχαν ανάγκη με το δικό της σεμνό τρόπο. Βοηθούσε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας, που για οποιονδήποτε λόγο είχαν την ανάγκη της.

Τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν οι ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας για βοήθεια, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην ανεργία και σε πολλές περιπτώσεις στην εξαθλίωση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πληθήνει ο αριθμός των αστέγων, των ρακοσυλλεκτών και γενικότερα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έστω και ένα κομμάτι ψωμί για να επιβιώσουν.

Σε αυτό το ζοφερό κοινωνικό πλαίσιο, που δοκιμαζόμαστε όλοι μας, η Εκκλησία μας στάθηκε όρθια! Σήκωσε το τεράστιο ηθικό της ανάστημα και έβαλε κάτω από τις φτερούγες της όσα παιδιά της έχουν ανάγκη με συσσίτια, με κέντρα φροντίδας για τους αστέγους, με κέντρα φιλοξενίας παιδιών, με εθελοντές και χίλιους άλλους τρόπους που μόνο οι ιερείς και οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας μας γνωρίζουν.

Στην περιοχή μας μπορεί τα κοινωνικά προβλήματα να μην είναι τόσο οφθαλμοφανή, αλλά δεν παύουν να είναι υπαρκτά και έντονα. Είμαι περήφανος ως μέλος του λαού της Εκκλησίας μας και ως Δήμαρχος του Δήμου Έδεσσας που η Ιερή μας Μητρόπολη δείχνει το ανάστημά της και βοηθά με όσες δυνάμεις έχει την τοπική κοινωνία. Νοιώθω τυχερός που στο τιμόνι τις Ιερής μας Μητρόπολης βρίσκεται ένας φωτισμένος ποιμένας που είναι έτοιμος να σπεύσει και να βοηθήσει όλους όσους έχουν την ανάγκη του ιδίου και της Εκκλησίας μας.

Για τους λόγους αυτούς θέλω να σας εκφράσω τις θερμότατες και βαθιά ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Ιερή μας Μητρόπολη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ για τη βοήθεια που παρέχει στο Γηροκομείο Έδεσσας και το γενικότερο κοινωνικό του έργο.

Εύχομαι ο Θεός να του δίνει δύναμη να συνεχίσει το έργο του.

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας