Ευχαριστήρια Επιστολή

Printer-friendly version

ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΑΜΑΛΙΑ ΔΙΖΑ»

Προς: α. ΜΚΟ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

β. International Orthodox

Christian Charities

 

Κοιν.: Μέσα Ενημέρωσης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Εταιρίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Ευάγγελος & Αμαλία Δίζα», εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities για τη χορηγία 1.800 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης για τις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Έδεσσας.

Η χορηγία αυτή είναι πολύ σημαντική όχι μόνο από την άποψη της συνδρομής στη θέρμανση του Γηροκομείου Έδεσσας «Ευάγγελος και Αμαλία Δίζα», αλλά κυρίως την πολύπλευρη στήριξη των τοπικών φορέων να διατηρήσουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της σημαντικής αυτής δομής. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η Εκκλησία μας παρέχει όχι μόνο υλική, αλλά και ηθική βοήθεια μέσα από τις φιλανθρωπικές της οργανώσεις. Όλοι οι φορείς της χώρας, όπως και τα Ελληνικά νοικοκυριά, έχουν δει τους προϋπολογισμούς τους να μειώνονται και, δυστυχώς, τις κοινωνικές ανάγκες να αυξάνονται δραματικά, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για βοήθεια. Μέσα σε αυτό το ζοφερό κοινωνικό πλαίσιο η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει υψώσει το ηθικό της ανάστημα και παρέχει την αρωγή της σε όσους έχουν ανάγκη.

Η χορηγία προς το Γηροκομείο Έδεσσας δεν είναι μία μεμονωμένη ενέργεια. Εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο βοήθειας της Εκκλησίας, που ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες της σημερινής οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης θέτει κάτω από τη σκέπη της μεμονωμένους πολίτες και φορείς που έχουν ανάγκη. Η συνεπής αυτή στάση της Εκκλησίας καθιστά τον καθένα από εμάς περήφανο που είμαστε μέλη της και, επιπρόσθετα, συμβάλει στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας για τη χορηγία, παρακαλούμε να δεχθείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για το τεράστιο κοινωνικό σας έργο και την αχτίδα ελπίδας που δίνετε στο λαό μας με την αλληλεγγύη, την αγάπη και την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ευχόμαστε όλοι μας η Εκκλησία και οι Φιλανθρωπικοί της Οργανισμοί να μπορέσουν να συνεχίσουν την πολύπλευρη κοινωνική τους παρουσία και να αμβλύνουν με τις δράσεις τους τις δυσάρεστες παρενέργειες της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γηροκομείου & Δήμαρχος Έδεσσας

 

 

 

Δημήτριος Γιάννου