Επίσκεψη Υπουργού σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Έδεσσας

Printer-friendly version
episkepse_upourgou_1.jpg
episkepse_upourgou_3.jpg

 

Τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου.

Μαζί με τον Υπουργό στην περιοχή βρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος, οι Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, οι εκπρόσωποι των Βουλευτών κ. Γιώργου Καραμάνη και Θεοδώρας Τζάκρη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης Έδεσσας κ. Χρήστος Πέτκος και Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Κωστίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ζαΐφης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Άγρα, Βρυττών, Καρυδιάς και Μεσημερίου, στελέχη υπηρεσιών και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο Υπουργός και τα μέλη του κλιμακίου που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς χάθηκε η σοδειά μίας ολόκληρης χρονιάς βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής. Δυστυχώς, η καταστροφή δεν αφορά μόνο τη φετινή παραγωγή αλλά θα έχει συνέπειες και στις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους διότι έχουν πληγεί και τα δέντρα στους κερασώνες της περιοχής. Πρόκειται για μία καταστροφή που θα επηρεάσει αρνητικά την ήδη χειμαζόμενη τοπική οικονομία, καθώς το κεράσι αποτελεί μονοκαλλιέργεια και υπάρχει άμεση ή έμμεση εξάρτηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας από την κερασοπαραγωγή.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ Δημήτρης Γιάννου μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας ζήτησε από τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την άμεση αξιολόγηση των ζημιών στις καλλιέργειες, καθώς επίσης και την επίλυση των προβλημάτων ΟΣΔΕ. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και δημιουργεί την προσδοκία για άμεση καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας