Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στο Δήμο Έδεσσας

Printer-friendly version
kef2.jpg
kef3.jpg
kef4.jpg
kef5.jpg

Το Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Νομό Πέλλας μετά τα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia.

Η κα Υπουργός επισκέφθηκε την Άρνισσα και τη λίμνη Βεγορίτιδα, το ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, τον παλιό Άγιο Αθανάσιο και τέλος τους Καταρράκτες και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού στην Έδεσσα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου ενημέρωσε την κα Υπουργό για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Έδεσσας, που περιλαμβάνει τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Έδεσσας, με τις λίμνες και τον ορεινό όγκο, που αφορά τον οικισμό του παλιού Αγίου Αθανασίου και τους υπόλοιπους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Επιπρόσθετα, η Υπουργός ενημερώθηκε για το άμεσο σχέδιο της περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής των Καταρρακτών και του Υπαίθριου Μουσείου Νερού, που θα μετατραπούν σε χώρους με ελεγχόμενη είσοδο τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και του Δήμου Έδεσσας γενικότερα.

Τέλος, ο Δήμαρχος έδωσε στην κα Υπουργό υπόμνημα με αιτήματα του Δήμου Έδεσσας για τη χρηματοδότηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος στις λίμνες, το ανεμοδρόμιο και τον οικισμό του παλιού Αγίου Αθανασίου.

Στην επίσκεψη της κας Υπουργού, εκτός από τον Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, συμμετείχαν οι Βουλευτές κ. Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας