Δήλωση του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για τις νέες ρυθμίσεις στην Υγεία

Printer-friendly version

 

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτή την χρονική περίοδο στο χώρο της υγείας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

΄΄ Ο ευαίσθητος αυτός τομέας, που πλήττεται συνεχώς, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταβάλλει τους πολίτες σε συνεχείς αιμοδότες του.

Οι άνθρωποι που πληρώνουν για την ασφάλιση τους, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, καλούνται τώρα, να πληρώνουν και ‘’χαράτσι’’ 25 ευρώ, για την τυχόν εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο!

Ένα αντικοινωνικό μέτρο και τελείως απαράδεκτο.

Η ίαση, η θεραπεία, είναι  κοινωνικό δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει εισιτήριο.

Πρέπει ωστόσο, να δούμε και την άλλη πλευρά αυτής της κατά τ΄άλλα απαράδεκτης απόφασης, καθώς θα πρέπει να εξαιρεθούν απ΄αυτό, κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, αυτοί που το εισόδημα τους φτάνει στα όρια της φτώχειας, αυτοί που είναι νέοι επιχειρηματίες και αγρότες.

Η πρόσβαση στην υγεία δεν είναι διακριτή επιλογή, αλλά αναφέρει το δικαίωμα.

Σ΄αυτό το σημείο εμείς οι νέοι του Δήμου μας, οφείλουμε να συγχαρούμε τους εργαζομένους και τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Έδεσσας, για την έναρξη της λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου.

Είναι μια αξιόλογη και ανθρώπινη προσπάθεια που καταγράφετε στην θετική λειτουργία των ανθρώπων, οι οποίοι υπηρετούν, υπό αντίξοες συνθήκες, την υγεία.

Οι νέοι του τόπου μας, βρίσκονται κοντά σ΄όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και επιθυμούν να αντιμετωπίζουν με δυναμισμό και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.’’

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

Δήμου Έδεσσας

 

 

Αντώνιος Μπουρδάνης