Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Έδεσσας για την Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας

Printer-friendly version

Επανέρχομαι στο θέμα της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, διότι έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα χωρίς να υπάρχει λόγος. Επειδή παρακολουθώ το πρόβλημα από τη γέννησή του είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να είχε ήδη λυθεί.

Αντιθέτως, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου Γιαννιτσών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους όταν τους ζητήθηκε να στελεχώσουν τη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου Έδεσσας. Φαντάζομαι ότι αυτό ήταν το πνεύμα του νόμου που δημιούργησε την έννοια των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων, δηλαδή οι αμοιβαίες καλύψεις των κενών και η κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών των πολιτών όλου του Νομού.

Αντί αυτού του πνεύματος με την απαράδεκτη ενέργεια της ομαδικής παραίτησης οι γιατροί της μαιευτικής των Γιαννιτσών στην ουσία τινάζουν στον αέρα όλο το δημόσιο σύστημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών του Νομού Πέλλας σε γυναίκες και μητέρες, σε μία περίοδο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη παροχής αυτών των δημόσιων υπηρεσιών καθώς συνθλίβονται από την οικονομική κρίση. Η ενέργεια αυτή δεν ταιριάζει σε λειτουργούς, αλλά σε απλούς ελεύθερους επαγγελματίες που διεκδικούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα!

Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω την ευθύνη της διοίκησης, η οποία σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου «νίπτει τας χείρας της», αντί να είχε προκαλέσει διάλογο με τους γιατρούς για τη βέλτιστη δυνατή λύση και να επιλύσει το πρόβλημα πριν αυτό διογκωθεί.

Ο Δήμος Έδεσσας παρακολουθεί το πρόβλημα από κοντά και θέλω να ευχαριστήσω την υπεύθυνη για θέματα υγείας Δημοτική Σύμβουλο, κ. Έφη Ταμβίσκου, που λόγω και της ιδιότητάς της ως ιατρού, έχει την γνώση και τη διάθεση για προσφορά, πραγματοποιεί συνεχείς επαφές για το θέμα και σε συνεργασία ασκούμε κάθε δυνατή πίεση για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Βεβαίως, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας θα στελεχωθεί με έναν επικουρικό ιατρό, γεγονός που θα αμβλύνει αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα της κλινικής.

Στην προσπάθεια αυτή καλώ τους πολίτες ως συμπαραστάτες της δημοτικής αρχής να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση έτσι ώστε το Νοσοκομείο της Έδεσσας να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει, τις οποίες δικαιούνται οι πολίτες του Δήμου Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

Δημήτριος Γιάννου